Sensus-software als veranderinstrument bij Zorgstroom

Zorgstroom levert onder andere thuiszorg en zorg in zorg- en verpleegcentra en in hospices, in werkgebied Walcheren. Daarnaast biedt zij cursussen, dieetadvies, voedingsvoorlichting, maaltijdservice Tafel Thuis en heeft zij een divisie maatschappelijk werk. In 2016 is Zorgstroom opnieuw gecertificeerd door ‘Certificatie in de Zorg’ op basis van ISO 9001:2015.

 

ISO 9001 in de zorg

Al jaren op rij behaalt Zorgstroom de ISO 9001 certificering. “Wij proberen onze organisatie zo goed mogelijk in te richten. Alle processen, van administratie tot risicomanagement, zijn bij ons beschreven in de Sensus-software. Bij de processen hebben we ook de risico’s en beheersmaatregelen in kaart gebracht. Processen zijn de basis voor het leveren van kwaliteit!”, begint Hans van der Werf, manager administratieve organisatie, interne beheersing en kwaliteit.

De nieuwe ISO-norm dwingt een zorginstelling als het ware het kwaliteitssysteem op te bouwen vanuit kernwaarden die de organisatie zelf belangrijk vindt als het gaat om kwaliteit in de zorg. “Voor de nieuwe ISO normering was het onder andere noodzakelijk dat de missie, visie en strategie van de instelling concreet zijn doorvertaald naar de klant. Ook dit hebben wij beschreven in de Sensus-software. We hebben onze processen goed op orde. Dus wij waren al een goed eind op weg toen we de nieuwe certificering gingen aanvragen. We vergeleken de normen met onze organisatie, voerden enkele verbeterpunten in de processen door en de certificering was een feit. Daar zijn we heel trots op en is echt van toegevoegde waarde voor ons!”

 

Processen en documenten in de cloud

Zorgstroom gebruikt Sensus BPM Cloud, waarmee alle documenten veilig worden opgeslagen en beheerd op een cloud-server in Nederland. “Met BPM-consultant Hans Bloemen hebben we ons documentbeheer in Sensus-software verbeterd en de gebruiksvriendelijkheid verhoogt. Iedereen kan nu heel makkelijk zoeken en navigeren door alle processen en documenten.”, vertelt Hans. “Hans heeft ons goed ondersteund bij het evalueren en herinrichten van de processen en bijbehorende documenten, daar zijn we heel blij mee!”.

 

Resultaat

Net als andere zorginstellingen is Zorgstroom continu onderhevig aan veranderingen in de markt, in het beleid en in regelgeving. “Bijvoorbeeld de tijdregistratie in de thuiszorg waarbij het kloksysteem is afgeschaft. Of het invoeren van zelfsturende teams. Allemaal veranderingen waardoor processen veranderen en waar de medewerkers in mee moeten gaan. Het resultaat van het gebruik van Sensus-software is dat wij makkelijk in staat zijn veranderingen te managen en het beleid te monitoren op actualiteit. Sensus-software is voor ons een heel goed verandermanagement instrument!”

 

 

“Voor de nieuwe ISO normering was het onder andere noodzakelijk dat de missie, visie en strategie van de instelling concreet zijn doorvertaald naar de klant. Ook dit hebben wij beschreven in de Sensus-software. We hebben onze processen goed op orde. Dus wij waren al een goed eind op weg toen we de nieuwe certificering gingen aanvragen. We vergeleken de normen met onze organisatie, voerden enkele verbeterpunten in de processen door en de certificering was een feit. Daar zijn we heel trots op en is echt van toegevoegde waarde voor ons!”

Hans van der Werf

Manager administratieve organisatie, interne beheersing en kwaliteit., Stichting Zorgstroom

Visual Navigator Sensus BPM Software bij Zorgstroom
Visual Navigator Sensus BPM Software bij Zorgstroom

Meer weten?

Gratis trial Sensus BPM Modeler

Download gratis trial!

Start met het modelleren en definiëren van processen. Met Sensus BPM Modeler kunt u processen structureren, beheren en delen. Maak een maand gratis gebruik van alle voordelen van Sensus-software voor uw PC of Mac!

Download nu

 

Sensus-methode procesmanagement aanpak

Maak kennis met Sensus-methode

Sensus-methode organiseert regelmatig interactieve seminars, waaraan u kosteloos kunt deelnemen. Ontdek zelf de mogelijkheden én voordelen van de Sensus-methode en de bijbehorende Sensus-software!

Kom naar het introductieseminar!

Training Processen verbeteren met lean

Training Verbeteren met Lean

Wilt u meer weten over Lean en zelf aan de slag met verbeteren? Tijdens deze training geven we u praktische handvatten en instrumenten van Sensus-methode en Lean/Six Sigma om processen te verbeteren.

Meer info over Lean training