Sensus BPM Software noodzakelijk voor verbetering & normering WDO Delta

Proces- en verbetermanagement, steeds meer op de agenda bij waterschappen. Erik Sloothaak, adviseur bedrijfsvoering en –ontwikkeling vertelt ons hoe Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDO Delta) dit inricht. Het waterschap van de regio’s Midden-Drenthe en West-Overijssel draagt zorgt voor veilig wonen met water, voor voldoende water voor boeren en bedrijven en voor schoon water in de stad en de natuur.

 

Erik Sloothaak: “Wij gebruiken de Sensus BPM Software enerzijds als ondersteuning bij het optimaliseren en verbeteren van onze bedrijfsvoering. Anderzijds ondersteunt de procesmanagementsoftware om aan te tonen dat we voldoen aan normen en regelgeving. Zo zijn we bijvoorbeeld voor een aantal processen ISO 9001 gecertificeerd en moeten we voor het beheer en onderhoud van onze primaire waterkeringen voldoen aan de zogenaamde zorgplicht. Voor beide is het noodzakelijk en nuttig om je processen goed op orde te hebben.”

 

Om de bedrijfsvoering te structureren en zowel processen, verantwoordelijkheden en documenten in kaart te brengen gebruikt WDO Delta sinds kort Sensus BPM Software. “We gebruikten voorheen BPM|One, maar merken dat het modelleren van processen nu veel eenvoudiger gaat. De layout is heel overzichtelijk en de software werkt zeer gebruiksvriendelijk. De eerste resultaten zijn behaald, iedereen werd er erg blij van. Bovendien is de Intranet publicatie van de processen zeer toegankelijk, medewerkers kunnen de processen gemakkelijk vinden en raadplegen.”

 

Doel is einde van het jaar 80-90 % van de processen overgezet te hebben vanuit BPM|One naar Sensus BPM Software. “Daar doen we meteen een optimalisatieslag overheen. Jaarlijkse evalueren wij de beschreven processen, zijn ze nog actueel, zijn er zaken gewijzigd of zijn er verbeterpunten. Heel gestructureerd dankzij Sensus-methode!”

“Wij gebruiken de Sensus BPM Software enerzijds als ondersteuning bij het optimaliseren en verbeteren van onze bedrijfsvoering. Anderzijds ondersteunt de procesmanagementsoftware om aan te tonen dat we voldoen aan normen en regelgeving.”

Erik Sloothaak

Adviseur bedrijfsvoering en -ontwikkeling, Waterschap Drents Overijsselse Delta

Meer weten?

Gratis trial Sensus BPM Modeler

Registreer gratis trial!

Start met het modelleren en definiëren van processen. Met Sensus BPM Software kunt u processen structureren, beheren en delen. Maak een maand gratis gebruik van alle voordelen van Sensus BPM Software voor uw PC of Mac!

Registreer nu

Sensus-methode procesmanagement aanpak

Brochure

Onze visuele BPM methodiek en praktische werkvormen helpen u uw processen vast te leggen en te verbeteren. Leer meer over de Sensus-methode en onze procesmanagement aanpak en download onze brochure!

Download nu

Training Processen verbeteren

Training Processen verbeteren

Tijdens deze training leert u meer over het verbeteren van processen met behulp van Lean en we laten u zien welke mogelijkheden de BPM-werkvormen van Sensus-methode hierin kunnen bieden.

Bekijk deze training!