ISO9001, EN9100, VCU, VCA, NEN vastgelegd binnen één proces bij USG Engineering

“Voor een opdrachtgever in de vliegtuigindustrie had USG Engineering een EN9100 certificering nodig. Zonder deze certificering kan deze klant geen werk aan ons uitbesteden.  Daarnaast kunnen we met deze certificering weer een nieuwe markt aanboren, namelijk de vliegtuigindustrie: een zeer interessante niche markt.” Dit antwoordt Johan van der Burg, Procesmanager bij USG Professionals, op de vraag waarom hij zich de afgelopen tijd volledig heeft gefocust op diverse kwaliteitsmanagementsystemen en certificeringen.

USG Engineering Professionals is het aanspreekpunt voor organisaties die behoefte hebben aan technische expertise en voorziet in het leveren pragmatische oplossingen op het gebied van engineering. USG Engineering, en diverse andere bedrijfsonderdelen van  USG People, maken naar  tevredenheid gebruik van Sensus BPM Software om processen te borgen in de organisatie en kwaliteit meetbaar te maken.

Alle normen binnen één proces

USG Engineering is inmiddels op vele kwaliteitsnormen gecertificeerd: ISO 9001:2008, EN9100, VCU en VCA en NEN4401. “Als organisatie aan al die verschillende normen te voldoen is veel werk en alleen mogelijk als je dit vanuit de proceskant benadert. Wij hebben alle kwaliteitsnormen geïntegreerd binnen het bestaande proces. Sensus BPM Software leent zich daar goed voor”, is Johan zijn ervaring. Dat legt hij uit.

“Zonder Sensus BPM Software hadden we deze certificeringen nooit zo snel voor elkaar gekregen en ook niet beheersbaar gekregen. We hebben bewust de aanvullingen van deze nieuwe norm in de huidige processen gebouwd en de bestaande (ISO) situatie gehandhaafd. Daardoor is het beheersbaar, voor medewerkers herkenbaar en bovendien veel sneller gegaan. We hebben nu de opdracht voor de opdrachtgever uit de vliegtuigindustrie kunnen binnenhalen.”

Vele voordelen en een enthousiaste externe auditor

USG Engineering ondervindt vele voordelen van deze manier van werken in Sensus BPM Software. “We redeneren altijd vanuit gebruiker: hoe kan hij/zij zo snel mogelijk zijn informatie terugvinden? Zo wordt het gebruiksvriendelijk en blijft het herkenbaar. Ik vond het belangrijk dat de gebruiker ziet in de processtap waarom hij die processtap doet. En dat de gebruiker ziet dat wanneer hij die stap overslaat, er niet wordt voldaan aan de norm. De medewerkers zijn erg enthousiast over deze manier van werken en dat is goed nieuws want zij voeren het uiteindelijk uit!”

Maar ook van buitenaf oogst Johan’s aanpak lof. “De (engelstalige) auditor was erg tevreden over de helderheid van vastlegging van processen in Sensus BPM Software en met name de rechtstreekse ‘koppeling’ tussen de normen en de vastlegging van de werkzaamheden. Hij was blij verrast en kwam deze professionele werkwijze niet vaak tegen!”

“Door de goede basis van processen in Sensus BPM Software heb ik zeker 30 % tijd bespaard bij het behalen van deze certificeringen. Het is nu beheersbaar. Wijzigingen zijn makkelijk aan te brengen, dat gaat ons veel tijd en energie schelen!”

“Als organisatie aan al de verschillende normen te voldoen, zoals ISO 9001:2008, EN9100, VCU en VCA en NEN4401, is veel werk en alleen mogelijk als je dit vanuit de proceskant benadert. Wij hebben alle kwaliteitsnormen geïntegreerd binnen het bestaande proces. Sensus BPM Software leent zich daar goed voor”, is Johan zijn ervaring.

Johan van der Burg

Procesmanager, USG Professionals

Kwaliteitsmanagement bij USG

Meer weten?

Gratis trial Sensus BPM Modeler

Download gratis trial!

Start met het modelleren en definiëren van processen. Met Sensus BPM Modeler kunt u processen structureren, beheren en delen. Maak een maand gratis gebruik van alle voordelen van Sensus-software voor uw PC of Mac!

Download nu

Sensus-methode procesmanagement aanpak

Brochure

Onze visuele BPM methodiek en praktische werkvormen helpen u uw processen vast te leggen en te verbeteren. Leer meer over de Sensus-methode en onze procesmanagement aanpak en download onze brochure!

Download nu

Training Processen verbeteren

Training Processen verbeteren

Tijdens deze training leert u meer over het verbeteren van processen met behulp van Lean en we laten u zien welke mogelijkheden de BPM-werkvormen van Sensus-methode hierin kunnen bieden.

Bekijk deze training!