Bernardus Wonen speelde Business Simulatie The Greatest Move

Bernardus Wonen is een middelgrote corporatie, met ruim 4.000 verhuureenheden gelegen in de gemeenten Halderberge en Moerdijk. De woningcorporatie uit Oudenbosch is al jaren klant van Sensus-methode. Om vraagstukken als  integratie van wonen en zorg, sociale veiligheid en samenwerking met andere maatschappelijke organisaties aan te pakken is de corporatie gestructureerd bezig met procesmanagement.

“Wij zijn enkele jaren geleden begonnen met alle processen in kaart te brengen en te beschrijven, maar dit belandde vervolgens in de kast; het leefde niet in de organisatie. Men was zich niet bewust van het nut van de beschreven processen en hoe deze kunnen helpen bij het uitvoeren van het dagelijks werk. Daar moest verandering in komen, met succes.”, vertelt Arjan Geluk van Bernardus Wonen.

 

“De Business Simulatie is echt een eye opener!”

 

De organisatie besloot de Business Simulatie The Greatest Move te spelen om procesmanagement nieuw leven in te blazen. “The Greatest Move was verrassend leuk! Voor ons heeft het opgeleverd dat wij nu bezig zijn met het updaten en verbeteren van de processen en het koppelen van de processen aan resultaatgericht werken. En ook de risico’s zijn we in kaart aan het brengen. Het is echt in beweging gekomen!”

“De Business Simulatie hebben we gespeeld met de proceseigenaren van de operationele processen.  Met als doel procesmanagement te beleven en draagvlak te krijgen voor het beschrijven en continu verbeteren van de werkprocessen bij Bernardus Wonen. Deelnemers moeten ervaren hoe goede communicatie, goed informeren, luisteren en doorvragen van belang is voor het uitvoeren van je werkzaamheden . En dat je hiervoor afhankelijk bent van je collega’s. Iedereen was heel enthousiast over het spelen van de Business Simulatie!

 

“Ik raad andere corporaties deze Business Simulatie ook aan, het is echt een eye opener! Je beseft tijdens het spelen van dit simulatiespel dat je in je werk afhankelijk bent van iemand anders. Juist ook door de tijdsdruk die op het spel ligt, dat maakt het spannend. Een hele goede en leuke manier om het nut van procesgericht werken helder te krijgen op de afdeling en in de organisatie!”

Procesmanagement hogeschool fontys

Meer weten?

Woningcorporatie processen met Sensus-methode

Woningcorporatie processen

Met jarenlange ervaring, opgedaan bij ruim 70 woningcorporaties, hebben wij onze kennis van corporaties uitgewerkt in een procesmodel. Wij bieden u gratis toegang tot deze uitgewerkte processen in Sensus-software.

Bekijk de processen!

 

 

 

BPM bij Portaal

Portaal

Portaal heeft het doel uniformiteit in werkwijzen, processen en verantwoordelijkheden te bereiken, zodat er goed kan worden samengewerkt en kennis kan worden gedeeld tussen verschillende onderdelen.

Lees case study

Business Simulatie The Greatest Move

Speel zelf de Business Simulatie!

“The Greatest Move™” , is een business simulatie die mensen laat ervaren waar het bij procesgericht werken precies om gaat: de mensen en niet het systeem. Beleef procesmanagement en speel deze game zelf!

Lees meer