Nieuws

Sensus-methode verzamelt nieuws over procesmanagement, verbeter- en kwaliteitsmanagement en houdt u op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom Sensus-methode en Sensus BPM Software.

Procesmodel voor Woningcorporaties vernieuwd!

Al jaren deelt Sensus-methode haar proceskennis van woningcorporaties in de vorm van een uitgewerkt procesmodel. Het online gepubliceerde procesmodel is nu volledig geüpdate volgens de nieuwste CORA 3.1, die onlangs is vrijgegeven. Bekijk de processen hier!

Lees meer

Training HR Procesoptimalisatie op 10 oktober

Op 26 september organiseert Sensus-methode de training HR Procesoptimalisatie in Maarssen, speciaal voor HR Managers en HR Medewerkers die aan de slag willen met Lean en procesverbetering. Schrijf u nu in!

Lees meer

Sensus-methode gaat samenwerken met ProcesPunt

Sensus-methode heeft de handen ineen geslagen met ProcesPunt. ProcesPunt ondersteunt sinds jaar en dag gebruikers van onder andere Perceptive Process Design (waaronder vele gemeentes) bij de implementatie van het systeem. ProcesPunt breidt nu haar productenportfolio uit met de Sensus-methode en Sensus BPM Software.

Lees meer

HRM Procesmodel geupdate en nieuwe processen toegevoegd

Het HRM Procesmodel van Sensus-methode is weer volledig geüpdate. Dat wil zeggen dat de meest actuele regelgeving is toegevoegd aan de processen en processen zijn aangepast. Ook is er een nieuw proces toegevoegd, namelijk Inhuren Zelfstandigen (ZZP’ers).

Lees meer

Komt u naar de CorporatieGids Kennisdag?

Op 11 april vindt de jaarlijkse CorporatieGids LIVE kennisdag 2017 plaats. Leveranciers en adviseurs met focus op de corporatiesector verzorgen hier allerlei leerzame en interessante kennissessies. Hans Bloemen, BPM-consultant en woningcorporatie specialist bij Sensus-methode, verzorgt tijdens deze dag een kennissessie over hoe u wendbaarheid brengt in uw procesgerichte organisatie. Wij nodigen u van harte uit!

Lees meer

Voorjaarstrainingen Audits, Procesmanagement en Lean

Wat heeft 2017 voor u in petto? Start u met processen beschrijven? Of worden de beschreven processen dit jaar onder de loep genomen in een audit? Als specialist in procesmanagement trainingen helpt Sensus-methode u graag op weg. Dit voorjaar organiseren wij een drietal leerzame procesmanagement trainingen.

Lees meer

Koppeling NVVB – HBA positief ontvangen door gemeenten

De koppeling tussen NVVB Werkprocessen en het Handboek Burgerzaken Amsterdam (HBA) is positief ontvangen door de respondenten van de enquête onder Nederlandse gemeenten. De enquête is gehouden naar aanleiding van een proef van de NVVB, HBA en Sensus-methode.

Lees meer

Process Plaza als afstudeerproject

Voor mijn afstudeerproject heb ik een scriptie geschreven met daarin een uitwerking van Process Plaza. Verschillende vraagstukken kwamen daarin naar voren, bijvoorbeeld: Hoe komt Process Plaza eruit te zien? Wat voor processen komen erop te staan? Hoe komen we aan interessante processen? En misschien wel de belangrijkste vraag: Hoe maken we Process Plaza tot een succes?

Lees meer

Gemeente Haarlemmermeer van start met efficiënte HRM processen

Gemeente Haarlemmermeer heeft Sensus BPM Software aangeschaft om alle werkprocessen in kaart te brengen, eerst op het gebied van HRM. Het doel van het project is processen beter op elkaar af te stemmen en inefficiënties en dubbelwerk weg te nemen zodat de gemeente zich nóg beter kan focussen op haar kerntaak: dienstverlening aan de burgers.

Lees meer

10 tips om te scoren op onderhoud

Er moet snel gescoord worden. Dat is nu wel duidelijk, anders is het voor corporaties een verloren strijd. De corporaties staan in de politiek op flinke achterstand. Om de achterstand weg te werken is Aedes druk bezig met een landelijke corporatiebenchmark om de excellente prestaties van corporaties prominent onder het voetlicht van de politiek te brengen.

Lees meer

Inkomens- en huurgrens: de regels per 2015

De inkomensgrens voor toewijzing van sociale huurwoningen stijgt per 1 januari 2015 van 34.678 naar 34.911 euro. Dat maakte minister Blok bekend in de jaarlijkse circulaire met voorwaarden voor de huurtoeslag en toewijzing van sociale huurwoningen. Daarin staan ook de inkomensgrenzen voor de inkomensafhankelijke huurverhoging en wijzigingen in de huurtoeslag.

Lees meer

VHV Kompas App: Slimmer samenwerken in de corporatiesector

In het digitale tijdperk waarbij slimmer werken en samenwerken steeds meer aandacht krijgen is een functionele app onontbeerlijk.Abonnees van VHV Kompas portal kunnen daarom ook beschikken over de portal in een app: de VHV Kompas App. VHV Kompas is partner van Sensus-methode.

Lees meer

Procesgericht werken bij Gemeente Amsterdam, stadsdeel Zuidoost

“Sensus BPM Software helpt ons meer inzicht te krijgen in de werkzaamheden, processen in kaart te brengen en vast te leggen. We kunnen procesgericht werken hiermee verder ontwikkelen binnen de organisatie, omdat processen met deze software uniform beschreven kunnen worden en – gepubliceerd voor de medewerkers”.

Lees meer

Woontij aan de slag met Sensus BPM Software

Woningcorporatie Woontij, actief op Texel en in Den Helder, ligt op koers op de weg naar haar doelstelling: gedifferentieerd woningaanbod en brede dienstverlening. Om huurders zo goed mogelijk te kunnen bedienen en de organisatie efficiënt in te richten is Woontij onlangs van start gegaan processen vast te leggen in Sensus BPM Software.

Lees meer

Strategische keuze Gemeente Nijkerk voor Sensus-software

De gemeente Nijkerk, bestaande uit de kernen Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken en buurtschappen Holkerveen, Driedorp en Appel, is een gemeente met 40.618 inwoners. Om haar dienstverlening te optimaliseren maakt Gemeente Nijkerk de strategische keuze voor Sensus BPM Software.

Lees meer

Sensus-methode op ISM Infodag

Servitect, partner van Sensus-methode, organiseert op 20 november de ISM-Infodag 2014. Sensus-methode is erbij!

ISM is dé standaardmethode voor IT-servicemanagement die in iedere organisatie kan worden toegepast.

Lees meer

Gemeente Almelo van start met Sensus-software

De keuze voor Sensus BPM Software was door gemeente Almelo vrij snel gemaakt. “De methode en software leggen processen vast met acht eenvoudige iconen, waardoor de processen voor iedereen begrijpelijk zijn. Met name ook de publicatiemogelijkheden van Sensus-software spreken ons erg aan. We vinden het belangrijk dat de processen voor iedereen vindbaar zijn!”

Lees meer

Kooyman BV op Curaçao maakt verbeterslag

Sinds 2009 is Sensus-methode actief bij Kooyman BV op Curaçao. Het BPM-project vindt zijn oorsprong in de wens om de bedrijfsprocessen te optimaliseren en hiermee een kwaliteitslag te maken in de bedrijfsvoering. Nu, een paar jaar verder, wordt een verbeterslag gemaakt door middel van verbeterprogramma’s en procesautomatisering.

Lees meer

Bewustwording procesmanagement door gaming

Projecten binnen organisaties worden pas dán succesvol, als er een bedrijfsbrede acceptatie voor de verschillende de projectmanagement processen en rollen gerealiseerd is. Maar hoe krijg je nou de hele organisatie met de neus in dezelfde richting?

Lees meer

Leerzame BPM game bij Avans Hogeschool

Als kick off van het procesmanagementproject speelde Avans Hogeschool onlangs de BPM game The Greatest Move, onder leiding van BPM-consultants Monique van Dodewaard en Hans Bloemen.

Lees meer

Organisatiebreed procesmanagement bij woningcorporatie Portaal

Portaal is een van de grotere woningcorporaties van Nederland, met regiokantoren in Arnhem, Nijmegen, Eemland, Utrecht, Leiden en een groepskantoor in Utrecht: het “Huis van Portaal”. Begin dit jaar gaat Portaal van start met de organisatiebrede implementatie van procesmanagement met behulp van Sensus-methode.

Lees meer

Sensus-software past bij Antares

Antares is een middelgrote woningcorporatie met ongeveer 5.500 verhuurobjecten in Blerick, Meijel, Swalmen, Tegelen en Venlo. De corporatie neemt haar verantwoordelijkheid woningen van goede kwaliteit aan te bieden, waarbij de klant centraal staat. Om de processen te organiseren en te bewaken kiest Antares voor Sensus-software.

Lees meer

Leen Bakker maakt logistieke organisatie efficiënt en transparant

Leen Bakker is een Nederlandse keten van meubel- en interieurwinkels. In de ruim 100 winkels in Nederland en bijna 60 winkels in België belooft Leen Bakker kwaliteit voor een lage prijs. Om de logistieke organisatie efficiënter en transparanter te maken gaat Leen Bakker van start met Sensus-software.

Lees meer

BPM Onderzoek: De resultaten

Het onderzoek Beleving Procesmanagement, dat Sensus-methode uitvoerde, heeft vele interessante resultaten opgeleverd. Download de resultaten van het BPM onderzoek en verbeter uw processen!

Lees meer