Gemeente HaarlemmermeerGemeente Haarlemmermeer heeft Sensus BPM Software aangeschaft om alle werkprocessen in kaart te brengen, eerst op het gebied van HRM. Het doel van het project is processen beter op elkaar af te stemmen en inefficiënties en dubbelwerk weg te nemen zodat de gemeente zich nóg beter kan focussen op haar kerntaak: dienstverlening aan de burgers.

Daan Broekman leidt met enthousiasme het procesmanagement project: “Het is belangrijk de processen visueel te maken voor de gebruikers. Daardoor wordt direct duidelijk waar de pijnpunten zitten en kunnen we meteen een verbeterslag maken.”

Op de vraag hoe waardevol Sensus-methode voor de gemeente is, is Daan helder: “Het fijne van de Sensus-methode is dat je wordt gedwongen de processen vast te leggen met slechts 8 iconen. Er kunnen geen extra opties of uitzonderingen worden aangemaakt, waardoor de processen uniform en voor iedereen goed leesbaar zijn.  En de magnetische iconen op het whiteboard maken de processen tastbaar, je houdt de mensen actief en betrokken tijdens het beschrijven van een proces!”

De ambitieuze gemeente zal de komende tijd besteden aan modelleren en uitwerken van de werkprocessen in Sensus BPM Software.  “We zijn begonnen met het Declaratieproces, wat nu digitaal verloopt en dus een andere werkwijze vereist. Hier kunnen we direct winst behalen.”